Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van op commissie gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke klant die wordt veroorzaakt door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming.

Affiliate marketing is een aantrekkelijke propositie voor veel bedrijven, vooral e-commercebedrijven, omdat het een relatief risicoarme manier is om uw bereik te vergroten en nieuwe klanten te genereren.

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het starten van een affiliate marketing programma: Eerst moet je de juiste affiliates vinden die goed passen bij je bedrijf en je producten of diensten; ten tweede moet je ervoor zorgen dat je een goed systeem hebt voor het volgen van verkopen en betalingen; en ten derde moet u ervoor zorgen dat u uw affiliate ondernemingen eerlijk betaalt.

De basis: hoe werkt het?

Om geld te verdienen met affiliate marketing, moet je de basis begrijpen van hoe het werkt. Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een gelieerde onderneming beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de gelieerde onderneming naar het bedrijf is gebracht.

De affiliate moet zich eerst aanmelden bij de handelaar – dit gebeurt meestal via een affiliate marketing netwerk. Zodra ze dit hebben gedaan, krijgen ze een unieke link om de producten of diensten van de handelaar te promoten. Wanneer een klant op deze link klikt en een aankoop doet, ontvangt de aangeslotene een commissie over de verkoop.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle producten of diensten geschikt zijn voor affiliate marketing. U moet items kiezen die u zeker kunt promoten en waarvan u denkt dat ze populair zullen zijn bij uw doelgroep.