Scheiden van je partner kan vaak grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Vooral als je kinderen hebt kan dit heel vervelend zijn en moet je veel afspraken met elkaar maken. Vaak betekent dit veel ruzie en wordt het echt een vechtscheiding. Dit wil je het liefst voorkomen omdat dit jullie allebei veel geld en tijd kan kosten. Door middel van een echtscheidingsconvenant kan je hiervoor zorgen en kan je hier regels in laten opstellen. Een echtscheidingsconvenant is een document waarin bepaalde regels staan die je kan gebruiken met een echtscheiding. Hierbij kan je denken aan regels over de partner schap over de kinderen, maar ook alimentatie valt hieronder. Zo kan het zijn dat de man in de relatie een bedrag iedere maand moet overmaken aan de vrouw of de kinderen. Als je niet weet welke afspraken je moet maken kun je ook juridische hulp inschakelen van een advocaat. Deze kan je goed helpen met je probleem en kijken naar het document en ook kijken naar de wettelijke regels. Zo kan de alimentatie te laag zijn of juist te hoog, de advocaat kan hier naar kijken en ervoor zorgen dat alles volgens de regels gaat.

Pro deo advocaten

Soms kan het duur zijn om een advocaat te nemen. Vooral als je in een scheiding ligt kan het zijn dat je hier niet veel geld voor hebt. Het nemen van een pro deo advocaat kan dan de beste optie zijn die je hebt. Zo worden pro deo advocaten deels vergoed door de staat en moet je zelf ook een gedeelte betalen. Deze advocaat kan je aanvragen via het internet en moet je jouw probleem omschrijven, maar ook aangeven wat je verdient. Er wordt dan gekeken of je in aanmerking komt en kan het zijn dat je een pro deo advocaat krijgt die je kan helpen. Zo kan je een advocaat krijgen die ervaren is in het familierecht en je ook goed kan helpen met een echtscheiding. Zo heb je veel verschillende rechtsvormen en is niet iedere advocaat even goed in dezelfde rechtsvorm. Je moet daarom goed kijken naar je probleem en deze ook goed omschrijven bij je advocaat. Zo kan hij bepalen of hij je goed kan helpen of juist niet goed kan helpen.

Zelf aangeklaagd worden

Het kan zijn dat je ergens van wordt verdacht en dat je een dagvaarding krijgt van de civiele rechter. Zo ben je dan verplicht om een advocaat te nemen en kan deze je goed helpen. Zo kan het zijn dat je verdacht wordt van een drugsdelict en kan de advocaat je hiermee helpen. De advocaat die ervaren is in drugsdelicten kan er misschien wel voor zorgen dat je vrijuit gaat of een strafvermindering krijgt.