Een NOW regeling, wat is het? Waarschijnlijk denk je wat is een NOW regeling, maar simpelweg gezegd zou je kunnen zeggen dat de NOW regeling speciaal voor wekgever is die getroffen zijn door de coronacrisis. Mensen die getroffen zijn door de crisis kunnen een NOW regeling aanvragen, maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Ook moet je voldoen aan een aantal voorwaarden als je deze regeling wilt aanvragen. De regeling valt aan te vragen in bepaalde periodes, dat wil zeggen dat je deze niet willekeurig aan kunt vragen. Er is wel een voordeel voor werkgevers, want de regeling is aan te vragen voor vast en flexibel personeel. Wij gaan je in deze blog uitleggen wat de NOW regeling inhoudt, lees daarom snel verder. Misschien kom ook jij straks in aanmerking voor deze regeling, want je wilt verliezen toch kunnen opheffen als dat kan.

Wat houdt het in?

NOW is een afkorting, deze staat voor Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Meer informatie hierover kun je vinden op https://blended.law/v/now-verklaring/. Met deze NOW regeling kunnen bedrijven die te maken hebben met omzetverlies binnen hun bedrijf aanspraak maken op deze regeling. Deze regeling helpt jou en je bedrijf op de been te houden, doordat je personeelsleden kunt blijven betalen. Let wel op dat het waarschijnlijk niet alle kosten die je gemaakt hebt worden gedekt. De tegemoetkoming hangt samen met de hoogte van het verlies dat je hebt geleden tijdens de crisis.

Kun je hulp krijgen bij het aanvragen?

Het is niet zo gek dat je niet weet hoe je de aanvraag in moet dienen of dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Je kunt op https://blended.law/v/now-verklaring/ hulp inschakelen bij het indienen van je aanvraag. Je zult op deze manier veel eenvoudiger een aanvraag in kunnen dienen en hoeft een stuk minder na te denken dan je normaal had moeten doen zonder hulp. Door hulp in te schakelen via https://blended.law/v/now-verklaring/ weet jij ook precies dat de juiste gegevens gebruikt worden en dat je niets over het hoofd zal zijn. Het heeft dus meerdere voordelen als jij hulp inschakelt bij de aanvraag van de NOW regeling. Let wel even goed op dat de aanvraag periode wel een poosje kan duren en het dus niet van vandaag op morgen helemaal rond en afgehandeld is.

Voor wie is de NOW regeling bedoeld

De NOW regeling is bestemd voor een bepaalde doelgroep, deze doelgroep zijn de werkgever die een verlies geleden hebben van twintig procent of meer. Ook dienen deze bedrijven een bepaalde periode werkzaam te zijn, hiermee kun je zeggen dat je niet zomaar aan kunt vragen als je pas net een maand geopend bent. Als jij als bedrijf zijnde je personeel niet voldoende werkt, kunt bieden kun je aanspraak maken op de NOW regeling. Er is wel een belangrijke stelling voor te benoemen, wand hoe meer verlies je bedrijf geleden heeft, des te hoger de NOW-tegemoetkoming zal gaan zijn. Een ander belangrijk punt is dat je alleen aanspraak kunt maken op de regeling als je sociaal verzekerd bent.