Ben jij je aan het oriënteren over wat je later wil gaan doen? Dan ben je waarschijnlijk IT tegengekomen. IT is een vakgebied die steeds populairder wordt. Ben jij benieuwd of IT wellicht iets is voor jou? Lees dan hieronder verder voor meer informatie over de wereld van IT. 

Alles over IT 

Vaak worden de termen ICT en IT door elkaar gehaald, dus wat houdt IT eigenlijk in? IT is de afkorting voor de Engelste term Information Technology. In het Nederlands ken je het misschien beter als informatietechnologie. Het heeft alles te maken met soft- en hardware en randapparatuur binnen een bedrijf. Het is vooral een heel breed vakgebied waar je veel verschillende dingen kan doen. Het verschil met ICT is dat ICT meer gericht is op de communicatie. 

Volg een studie

Ben je wel geïnteresseerd in de wereld van IT? Dan kan je ervoor kiezen om een studie, cursus of training te volgen. Er bestaan tegenwoordig studies waarbij je alles kan leren over IT op verschillende niveaus. Tijdens een studie kan je leren hoe computersystemen in elkaar zitten en hoe deze zich ontwikkelen. Daarnaast zal je bezig zijn met programmeren en dat is erg handig voor in het werkveld. Het voordeel van een IT-studie is dat je eigenlijk overal aan de slag kan later. Ieder bedrijf heeft namelijk goede IT-beheer nodig zodat alles goed functioneert. 

Goede IT’er 

Als je aan de slag gaat in de wereld van IT, zal je een IT’er worden. Het is belangrijk dat je de belangrijkste eigenschappen bezit van een IT’er. Hierdoor zullen bedrijven erg geïnteresseerd zijn in jou. Maar wat zijn dan die belangrijke eigenschappen? Het is in ieder geval belangrijk dat je jouw kennis blijft vernieuwen. De wereld van IT verandert namelijk zo snel. Daarnaast is het van belang dat je goede kwaliteit levert aan de klant. Verder is het belangrijk dat je creatief bent en dat je vooral flexibel bent. Herken jij jezelf hierin? Kijk dan eens naar ict vacatures in Hilversum.

Verschillende taken

Wanneer je aan de slag wil gaan bij een it bedrijf, kan je te maken krijgen met verschillende taken binnen het bedrijf. Om je een idee te geven, worden een paar van deze taken besproken. Bij IT-beheer zal je aan de slag gaan met het onderhouden van de netwerken en servers. Hiernaast kan de beveiliging niet vergeten worden. Een andere optie is om aan de slag te gaan met werkplekbeheer. Dit gaat over de inrichting van een mobiele werkplek voor iedereen. Verder zou je kunnen denken aan de beveiliging van telefonie bij een bedrijf. Als IT’er is het werk in ieder geval niet saai!