Elektrisch rijden in welke vorm dan ook lijkt de nieuwe norm te worden. De elektrische auto wint steeds meer aan terrein. Zeker met de steeds grotere focus op het milieu en onze invloed daarop is de verwachting dat de groei van elektrische auto’s de aankomende jaren sterk door gaat zetten. Op dit moment zijn de hoge kosten nog een issue voor veel consumenten, maar ook dit zal op termijn gaan veranderen. De verwachting is dat elektrisch rijden op korte termijn qua kosten kan concurreren met auto’s die nog een klassieke verbrandingsmotor hebben.

Kosten van elektrisch rijden

Elektrisch rijden zal voor de consument steeds aantrekkelijker worden. Volgens de BNEF (BloembergNEF) ligt het kantelpunt voor elektrisch rijden in 2026. Op dat moment zijn elektrische auto’s in de middenklasse net zo duur om te produceren als auto’s met een klassieke verbrandingsmotor. De kleinere auto’s zullen hoogstwaarschijnlijk in 2027 volgen. Deze verwachtingen sluiten aan bij de plannen van veel bekende automerken. Zo wil Ford vanaf 2030 alleen nog maar elektrische personenauto’s verkopen in Europa. Ook Land Rover verwacht in 2030 geen auto’s met een klassieke verbrandingsmotor meer de weg op te rollen. Dit is ook uit noodzaak geboren. Automerken moeten in Europa steeds meer elektrische auto’s verkopen om aan de steeds strenger wordende uitstooteisen te voldoen. 

Elektrisch rijden nu al betaalbaar

Afhankelijk van je situatie kan elektrisch rijden nu al een hele mooie optie zijn! Zo worden de prijzen van elektrische modellen steeds aantrekkelijk, maar ook kun je ervoor kiezen om elektrisch te gaan leasen. Tegenwoordig zijn er prachtige modellen beschikbaar die qua prestaties niet onderdoen voor de auto met een diesel- of benzinemotor. Het assortiment elektrische auto’s wordt alleen maar groter en dit zal de komende jaren fors doorzetten. Als je niet langer kunt wachten en graag alvast wilt zien welke elektrische modellen beschikbaar zijn, bekijk dan zeker ook de KIA EV6 en de Hyundai IONIQ5. Twee prachtige modellen die zeker hun mannetje staan binnen de wereld van elektrisch rijden.