Wie het vroeger over beleggen had, had het in de meeste gevallen over aandelen. Tegenwoordig valt er nog steeds veel geld met aandelen te verdienen. Toch zijn er ook steeds meer mensen die voor andere vormen van beleggen kiezen. Zo kan het beleggen in vastgoed tegenwoordig ook zeer lucratief zijn voor mensen uit de middenklasse. En uiteraard mogen we ook crypto niet vergeten. Crypto was een lange tijd echt een hype, en nog steeds wordt er veel geld aan verdient. Toch kent het beleggen in crypto en vastgoed ook zijn uitdagingen. Er zijn ook genoeg mensen veel geld verloren door verkeerd te beleggen. Wil jij zelf in crypto of in vastgoed investeren? Hier lees je hoe je dit kunt doen!

Investeren middels een hedge fund

Wellicht ben je hier en daar al een advertentie tegengekomen die onderdeel vormde van een hedge fund marketing campagne. Maar wat is een hedge fund nu precies? Een hedge fund is een investeringsfonds. Het geld van verschillende investeerders wordt dan gebruikt om aandelen, cryptocurrency’s of vastgoed te kopen. Een hedge fund brengt verschillende voordelen met zich mee. Omdat er in verschillende projecten geïnvesteerd wordt, is het bijvoorbeeld mogelijk om de risico’s te spreiden. Zelfs als een project volledig inzakt, ben je niet ineens al je geld kwijt. Daarnaast is het met een hedge fund mogelijk om in vastgoed te investeren, zonder dat je veel eigen vermogen hebt. Je hoeft zo namelijk geen volledig pand te kopen, maar profiteert wel van de rendementen die met vastgoed behaald worden.

Ook het staken van crypto kan zeer interessant zijn

Het staken van crypto is nog een vorm van beleggen die voor relatief veel rendement kan zorgen. Neem bijvoorbeeld Marjocapital staken. Bij staking investeer je in crypto, waar je vervolgens voor een bepaalde periode niet aankomt. Als beloning neemt de hoeveelheid crypto steeds met een afgesproken percentage toe. Zolang de cryptovaluta in kwestie in waarde blijft stijgen, behaal je een leuk rendement. Cryptocurrency die volgens het PoS-concept werken, zijn in principe te staken. Belangrijk is wel om voor een cryptovaluta te kiezen die redelijk stabiel is. Natuurlijk is het ook mogelijk om in een crypto te investeren die wat risicovoller is, maar onthoud wel dat je de cryptocurrency niet op ieder moment kunt verwisselen.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed kan zeer interessant zijn. We beschikken echter niet allemaal over een enorm vermogen waarmee we meerdere panden kunnen aanschaffen. Met Majorcapital vastgoed kun je echter ook leuke rendementen behalen als je geen enorm vermogen hebt. Daarbovenop komt ook nog eens dat je zo niet zelf verantwoordelijk bent voor het beheren van het vastgoed. Want ook daar komt vaak meer bij kijken dan men denkt!

Conclusie

Wie wil investeren in cryptovaluta of vastgoed, kan besluiten om in een hedge fund te beleggen. Zo worden de risico’s zoveel mogelijk gespreid en hoef je zelf niet over allerlei kennis te beschikken. Heb je wel enig verstand van de verschillende cryptovaluta? Dan kan het ook zeer interessant zijn om crypto te staken!